Sosyal Medyada Biz}

Genel Sekreter

ÖZGEÇMİŞ

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Anıl Yüce kimdir?

Anil Yuce ATGCTürk hukukçu, girişimci, gazeteci ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi A.Anıl Yüce, 1994 yılında İngiltere’nin başkenti Londra’da doğdu. 4 yaşında yerleştiği Hollanda’da ilkokula başlayarak, orta öğretimini bilimsel yükseköğrenime zemin teşkil eden Fen Lisesine denk eğitim kurumunda tamamladı.

Tenis ve karete spor dallarında 5 yaşından itibaren üstün başarılar elde ederek çeşitli ödüller kazandı. 2010’da elli bine aşkın öğrencinin katıldığı Hollanda çapında düzenlenen matematik yarışmasında dereceye girerek ikinci oldu.

Gençlik yıllarında katıldığı, Hollanda’nın etkili sivil göçmen örgütlerinden Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu’nunda (HTGF) Genel Sekreterlik görevi üstlendi. Pedagog-gazeteci Oğuzhan Kılıç’ın Federasyon Genel Başkanlığı dönemine denk gelen 2017 yılına kadar Federasyon’da Genel Sekreterlik yaptı. Tecrübe ve birikim edindiği 5 yıllık Federasyon yöneticiliği ve Genel Sekreterliği süresince; 2013’te Türkiye’ye karşı yoğunlaşan saldırılara yanıt olarak Federasyonun üç bini aşan kitlesiyle Amsterdam’da düzenlediği tarihi ‘Türkiye’yle Dayanışma Mitingleri’nin organizasyon komitesinde görev aldı, Türk kültür eğitimi ve gençliğin siyasi katılımını teşvik eden programların düzenlenmesinde katkı sahibi oldu, 2014’te T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) eğitim programına katılarak sertifikasını dönemin Amsterdam Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal’dan törenle aldı.

Avrupa’daki Türk varlığının hak ve çıkarlarından yana çalışmaları ve demokratik tutumu nedeniyle 16 Mart 2014’te, Hollanda istihbarat örgütünün sahada kullandığı ve Türk düşmanlığıyla dikkat çeken radikal-marjinal sol görünümlü PKK terör örgütü’nün saldırısına uğraması toplumda geniş yankı bulmuş ve tepkiye yol açarak saldırıyı organize eden siyasetçi görünümlü kişi, birkaç gün sonra yapılan yerel seçimde 4 yıl önce aldığı oyun üçte ikisini kaybederek, belediye yönetiminden uzaklaştırılmasına rağmen Amsterdam belediye başkanı tarafından himaye edildi. Saldırı aydınlatılmayarak, deliller karartılarak ört-pas edildi, Yüce ise çıktığı televizyon programında ‘Türk lobisi’ suçlamasına yanıt vermişti.

Öğreniminde; sözde ‘Ermeni soykırım’ı iddialarının yersizliği, temel felsefe kuramında laikliğin yeri ve terörist Fethullah Gülen’in din dışılığıyla sosyo-kültürel boyutta din olgusunu meta olarak kullanarak yaratmaya gayret ettiği paralel toplum ile Türk demokrasisine tehdit oluşunu ve evrensel insan hakları karşıtlığını inceleyen araştırmalarda bulunarak tezler yazdı ve sunumlar yaptı.

Gazeteciliğe yerli medya gruplarında ICT teknikeri olarak çalışarak başladı. Mesleğe, Avrupalı Türklerin prestijli ve en çok okunan medya organlarından Avrupa Türk Gazetesi’nde, muhabir olarak devam etti. Hollanda’dan ekonomik gelişmeler ve toplumsal-siyasal faaliyetleri kaleme alarak kamuoyuna aktaran gazeteci oldu. CHP’nin Kurultayı’nda Avrupa Türk medyasını temsil eden heyette bulunan Yüce, TBMM temaslarında Reşat Petek, Mustafa Yeneroğlu, Muharrem İnce ve Haluk Pekşen gibi AK Parti ve CHP’li milletvekilleriyle Avrupalı Türkleri ilgilendiren söyleşiler gerçekleştirerek Ankara’da siyasi gazetecilik deneyim edindi.

Avrupa Türk Gazetesi’nde köşe yazarlığı da yapan Yüce, Avrupalı Türk gazeteci ve medya mensuplarının meslek kuruluşu ve sendikası olan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’ne 2014’te üye oldu. Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Sekreterliğe seçilen Yüce, Gazeteciler Cemiyeti’nin öncülük ettiği Türkçe’den başlamak üzere mesleğin diaspora’daki gençler arasında sevilmesine yönelik projelere ağırlık vermekte ve Avrupa’da mesleği ihtisaslaştırma çalışmalarını sürdürmektedir.

Pilot lisans eğitimi veren Avrupa’nın sayılı yükseköğrenim kurumlarından Stella Aviation’a 128’lik IQ sınav derecesiyle girdikten sonra vazgeçip, toplumda gördüğü ihtiyaç üzerine Amsterdam Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girerek tahsiline devam etmektedir.

Genç bir hukukçu olarak öğrenimini sürdürürken, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve gazeteci olarak, Türk diaspora sorumluluğu içinde; televizyon programlarına katıldı, konferanslarda sunumlarda bulundu ve her iki ülkenin parlamentosu ve Anıtkabir’i de kapsayan çalışma ziyaretleri ve gençlik kültür gezileri gibi pek çok programın düzenlenmesinde rol aldı.

Uluslararası alanda ticaret girişimciliği ile iletişim sektöründe ortaklığı bulunmaktadır. Avrupalı Türklerin hak mücadelesi davası için gayretler gösteren Türk toplum temsilcisi Yüce, bekâr olup anadili Türkçe yanı sıra İngilizce ve Hollandaca/Felemenkçe ile orta düzeyde Japonca ve Almanca bilmektedir.

İLETİŞİM:
e-Posta: TurkGazetecilerCemiyeti@gmail.com

PORTFÖY: Genel Teşkilat İşleri / Mali İşler-Treasurer / Kültür-Sanat / Temsili Faaliyet ve Katılımlar