Sosyal Medyada Biz}

Genel Başkan

KONFERANSLAR İÇİN KISA ÖZGEÇMİŞ

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç kimdir?

Oguzhan Kilic ATGCTürk pedagog ve gazeteci Oğuzhan Kılıç, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da doğdu. Yükseköğreniminin ardından Ankara’da İngilizce öğretmeni olarak edindiği pedagojik formasyonla bir süre icra ettiği mesleğini bırakıp, Hollanda’ya dönerek Amsterdam Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında öğrenim yaptı. Amsterdam Üniversitesi’nin seçilmiş ilk Türk kökenli Merkez Öğrenci Konseyi (CSR) üyesi oldu; özellikle çeşitlilik poltikaları, sendikal ilişkiler ve yabancı öğrenci danışmanlığı gibi alanlarda personel olarak akademik camiada hizmet etti.

Profesyonel gazeteciliğe 2004’te Tercüman Gazetesi‘nde başladı. Gözcü, Türkiye gazeteleri ve Political Review dergisi gibi medya organlarında gazeteci olarak çalıştı. Bir grup aydınla Düşün dergisini çıkardı. Yazdığı makaleler ve düşünceleri sonucunda Ergenekon davası adlı kumpasa dahil edilerek FETÖ’nün hedefi oldu. Bir süre TRT Haber için yazdıktan sonra, 6 yıl aralıksız Son Havadis Gazetesi’nde ve Erbil Gazetesi’nde yazarlık yaptı ve ardından Avrupa Türk Gazetesi‘nde yazmaya başladı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık, kurucu üyelik ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Gazetecilik yanı sıra Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nde batı Avrupa bölgesinde hukuk danışmanı ve bir süre sonra, aynı zamanda basın danışmanı olarak görev yaptı; gençlik hizmetleri sektöründe rehber öğretmenlik yapmaktadır.

Önemli bir kitlenin temsilcisi konumundaki Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonunun (HTGF) kuruluşunda liderlik rolü üstelenerek gençliğe önderlik yaptı. Federasyon’un son Kurultayı’nda Onursal Genel Başkan seçildi. Federasyon’da Genel Başkanlık görevi süresince; milli gün ve bayramların kutlanması yanı sıra, gençlerde eğitim, yaşamda eşit haklar bilinci-farkındalığı, sivil toplum pratiği, lobicilik ve siyasal katılımı teşvik gibi uyum (entegrasyon) konularında, Türkçe (anadil) hakkı ve İslamofobi-Türk düşmanlığı temelli ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele gibi genel anlamda eşit vatandaşlığı amaçlayan insan hakları konuları, Türk kültür kimliği’nin yaşatılması korunması ve geliştirilmesi başta olmak üzere özgürlük-güvenlik dengesi ve güvenlik-özgürlük uyumu gibi kültürel ve siyasal konularda, Türk diaspora çalışmaları ile Avrupa Birliği, Kıbrıs ve Türk dış politikası konularında; Türk toplumunun hak, hukuk ve çıkarlarını savunan birçok hukuki, demokratik ve bilimsel etkinlik ve raporun öncülüğünü yaptı, iki ülke parlamentolarında yasama faaliyetlerine katıldı, danışılan bilirkişi oldu.

Kılıç’ın Genel Başkanlığında, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu başta 23 Ekim 2011’de beş bini kişiyi aşan kitlesiyle Amsterdam’da düzenlediği, Hollanda tarihinde daha önce görülmemiş görkemle, binleri toplayıp ses getiren etkili demokratik faaliyet ve mitinglere imza attı, TRT’ye söyleşiler verdi. Bunu bahane eden ve Federasyonun demokratik etkisiyle köşeye sıkışan terör örgütü PKK’nın ilki 6 Kasım 2011’de olmak üzere ardı ardına suikast girişimlerinde maruz kaldı; özellikle kamu yetkisi kullanan Hollanda ırkçılarının, Hollanda istihbarat örgütünün sahada kullandığı radikal-marjinal sol görünümlü Türk düşmanı yerli işbirlikçilerin ve bunlarla birlikte hareket eden Ermeni lobisinin ve FETÖ’nün nefret kampanyasının hedefi konumundadır. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu’nda Genel Başkan olarak, FETÖ uzantılı kamu okullarında bu suç örgütünün eğitim mevzuatına aykırılıkları, hak ihlallerini ve haksızlıkları eleştiren öğrencileri baskı altına almak amacıyla konulan yasadışı Türkçe anadil yasağına karşı AB ve evrensel insan hakları mevzuatı gereği temel insan hakkı olan Türkçe (anadil) hakkını savunmak üzere 2012 sonunda, terörist Fethullah Gülen’i Hollanda hükümetine ve Hollanda İnsan Hakları Kurumu’na (CRM) raporlayıp ondan davacı olan ve onun insanlık onurunu zedeleyen çok boyutlu ve türlü ahlâksızlıklar dahil değişik nitelikleri barındıran organize suç örgütü faaliyetlerinin hukuk zeminine taşınmasına öncülük etti.

Uluslararası alanda da dahil olmak üzere pek çok panel ve sempozyuma konuşmacı olarak katıldı, sayısız brifing ve konferanslar verdi ve televizyon ve radyo programlarına katıldı. Diaspora’daki genç Türk medya mensupları tarafından gazeteciliğin ihtisaslaşması için kurdukları meslek kuruluşu ve sendika olan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti‘nde Genel Başkanlık yapmaktadır. Gazeteciler Cemiyeti, Türkçe’den başlamak üzere mesleğin Avrupa’daki gençler arasında sevilmesini teşvik eden eğitim programlarıyla, mesleği ihtisaslaştırma çalışmalarına ağırlık vermektedir.

Kamu yönetiminde idare hukuku sosyolojisi, 27 Mayıs’tan AB sürecine Türk demokrasi tarihi ve siyasal akımları ile terörizmle mücadele konularında tezleri, öğretmenlik eğitimi ve öğretmen okullarının tarihi ile Atatürk ve Türk medeniyeti konularında iki kitabı bulunmaktadır. Türk milliyetçisi-medeniyetçi, demokrat ve egaliteryan (eşitlikçi) aydın olarak bilinen Kılıç’ın değişik dillerde, çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlanmış ve bilimsel tezlere konu olan, Avrupalı Türklerin sosyolojisi ve Türk diaspora politikaları ihtisaslı araştırmaları, söyleşileri ve makaleleri yayınlanmıştır. Gazeteci olarak ve sivil toplum alanındaki mücadelesi ve çalışmalarındaki başarıları nedeniyle çeşitli ödüllerin sahibidir. Bekâr olup anadili Türkçe yanı sıra iyi derecede İngilizce, Hollandaca/Flamanca/Felemenkçe ve Almanca bilmektedir.

İLETİŞİM:
e-Posta: OguzhanKilicOfis@gmail.com
twitter.com/OguzhanKilic

PORTFÖY: Dış İlişkiler / Mesleki Dayanışma ve Kurumsal Ortaklıklar / Uluslararası Üst Kuruluşlar / Eğitim ve Ar-Ge / Hukuk ve Mevzuat / Federasyon Üst Kurul Delegesi