Sosyal Medyada Biz}

Türkiye Temsilciliği

ÖZGEÇMİŞ

Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Türkiye Temsilcisi Seyfi Uzunkök kimdir?

Aslen Kastamonu-Araç’lı olan gazeteci Seyfi Uzunkök, Belediye çalışanı anne ve baban’nın evladı olarak 1968 yılında Ankara’da doğdu.

Anadolu Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunu olan Uzunkök, 1993 yılında gazeteciliğe başlayarak, değişik yerel gazetelerde haberleri ve köşe yazıları yayımlanmıştır. 1997’den itibaren Kastamonu Havadis gazetesi’ni 4 yıl aralıksız olarak çıkarttı.

2002’de Yeni Şafak gazetesi’nde yazmaya başladı. 2005’te Türkiye’de Esnafın Sesi gazetesi’ni çıkarttı. 2008’de Kastamonu Sözcü gazetesi’nde köşe yazarlığı yapan Uzunkök, ardında bir süre AçıkSöz gazetesi’nde yazarlık yapmaya devam etti.

Uzunkök, ulusal çapta günlük olarak çıkan Milat gazetesi’nin 2013’te Ankara Temsilcliği’ne getirildi. Son olarak, yine ulusal çapta günlük olarak çıkan İstiklal gazetesi’nin 2017 yılından itibaren Ankara Temsilciliğini sürdürmektedir.

Televizyoncu, program yapımcısı ve moderatör olan Uzunkök, Kanal 5’te bir yıla yakın Gündem Ankara’yı sundu ve halen Tv 6’da Başkent Postası programını sunmaktadır.

Sarı basın kartı sahibi gazeteci-yazar olan Uzunkök, Avrupalı Türk gazeteci ve medya mensuplarının temsilcisi konumundaki Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti‘nin Türkiye Temsilcisi olarak ülkenin dış politikasına kamu diplomasisi alanında, sivil toplum ve sosyal sorumluluk alanında ise gazetecilik mesleğini geleceğe taşıma ülküsüne yönelik çalışmalara katkı yapmaktadır.

Tüm konuları ve özellikle toplumsal ve siyasal gelişmeleri ele alan Uzunkök, insan hakları’na önem veren perspektifi doğrultusunda askeri vesayetle mücadelesiyle öne çıkan bir gazeteci olmuştur.

> JPG büyük boy boyuna resim
> JPG büyük boy enine resim